Danaon Cup: «Show me the way» με Τζιμούρτο, Τσάκαλου, Κεπεσίδου! (video) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Danaon Cup: «Show me the way» με Τζιμούρτο, Τσάκαλου, Κεπεσίδου! (video)

Γνώσεις, χορός και τραγούδι στο ατέλειωτο πάρτυ του Danaon Cup για τους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες

Για μία ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε στο «Φουγάρο» το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Danaon Cup «Show me the way» που σκοπό έχει την μεταλαμπάδευση των γνώσεων και των εμπειριών από σπουδαίους αθλητές στους νέους και τις νέες του ελληνικού χάντμπολ.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις τελικές φάσεις των ΟΠΕΝ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα ινδάλματα τους, με
μεγάλους αθλητές που κάνουν καριέρα ως επαγγελματίες στον χώρο του χάντμπολ.
Ρώτησαν ότι ήθελαν, παίρνοντας τις κατάλληλες απαντήσεις που θα τους βοηθήσουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.
Καλεσμένοι της Οργανωτικής Επιτροπής αυτή την χρονιά ήταν ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τζιμούρτος, καθώς και οι διεθνείς αθλήτριες και νταμπλούχες Ελλάδος, Λαμπρίνα Τσάκαλου και Μάγδα Κεπεσίδου.
Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup και Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Δήμου Άργους- Μυκηνών Βαγγέλης Τζαβέλλας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής.
Αναστάσιος Χειβιδόπουλος: «Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που για πέμπτη χρονιά συμμετέχουν στο Danaon Cup. Αυτό μας βοηθάει να αναπτύξουμε το άθλημα μας στην περιοχή και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε. Φέτος έχουμε 35 ομάδες και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και ελπίζουμε να περνάτε καλά. Ξεπεράσαμε τους 600 αθλητές και στόχος είναι να φτάσουμε τους 1.000 αθλητές το 2018. Δύσκολο αλλά πιστεύουμε να τους φτάσουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ να πάμε το άθλημα που αγαπάμε μπροστά. Να ευχαριστήσω τους χορηγούς που βοήθησαν να γίνει πράξη αυτό το τουρνουά. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα βγάλουμε την πρόσκληση για το τουρνουά του 2018 και σας καλούμε να είστε κοντά μας για να βοηθήσουμε το άθλημα που τόσο αγαπάμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Κώστας Γκαντής: «Ένα μεγάλο μπράβο που είστε εδώ μέσα στο καλοκαίρι να παίξετε χάντμπολ σε τέσσερα γήπεδα που έχουν αγώνες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα τουρνουά στην Ελλάδα κι ελπίζουμε να γίνει σύντομα και διεθνές, να συνεχίσει να μεγαλώνει και να φιλοξενεί και εθνικές ομάδες. Ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει ώστε το Danaon Cup να είναι άρτια οργανωμένο. Ευχαριστούμε τους προπονητές και τους παράγοντες που επέλεξαν οι σύλλογοί τους να συμμετάσχουν σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά τουρνουά. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του τουρνουά απόψε να εκμαιεύσουν -μέσω του Show me the way- από την Λαμπρίνα Τσάκαλου, την Μάγδα Κεπεσίδου και τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Τζιμούρτο, τον δρόμο της επιτυχίας».
Βαγγέλης Τζαβέλλας: «Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. Κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτεροι. Ο πολυτιμότερος παίκτης είναι αυτός που κάνει τους άλλους παίκτες πολύτιμους, έτσι και στη ζωή πολυτιμότερος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει τους άλλους ανθρώπους πολύτιμους. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας και βασισμένοι στις αξίες του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας προσεγγίζουμε αυτή τη διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους, αθλητές και προπονητές».
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι καλεσμένοι, αλλά και ο συντονιστής του προγράμματος και νέος τεχνικός του Διομήδη Κώστας Δεληγιάννης
Λαμπρίνα Τσάκαλου: «Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, αισθάνομαι πολύ ωραία που είμαι εδώ και ελπίζουμε εμείς οι επαγγελματίες αθλητές να σας δίνουμε δύναμη για να φτάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε και να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα»
Μάγδα Κεπεσίδου: «Σας ευχαριστώ πολύ και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ. Έχω παρακολουθήσει τους αγώνες και ειδικά τα κορίτσια. Εύχομαι να γίνεται πολύ καλές, να συνεχίσετε αυτό που αγαπάτε και να στελεχώσετε την Εθνική μας ομάδα»

Δημήτρης Τζιμούρτος: «Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ. Είστε το μέλλον του Ελληνικού χάντμπολ και εύχομαι να εκπληρώσετε τα όνειρα σας. Εύχομαι να περνάτε όμορφα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε μαζί για τις ιδέες που έχετε. Καλή συνέχεια».

Κώστας Δεληγιάννης: «Να σας καλωσορίσω στο Danaon Cup 2017 και να δώσω συγχαρητήρια στην επιτροπή και σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση για όλα αυτά που έχουν κάνει. Είναι τρεις μεγάλοι αθλητές εδώ, είναι στην διάθεση σας και να τους ρωτήσετε ότι θέλετε. Όλα αυτά που έχουν πετύχει είναι προϊόν της δουλειά τους».
Η διαδικασία προέβλεπε κάθε ομάδα να απευθύνει και από μία ερώτηση μέσω του αρχηγού της, την οποία θα αποφάσιζαν οι ομάδες μετά από μίνι σύσκεψη.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά διασκέδασαν με τραγούδια από την ορχήστρα με τους παρακάτω συντελεστές Ανδρέας Μπογάς – Πλήκτρα, Γιώργος Νικολαϊδης – Κιθάρα, Δημήτρης Μητρόπαπας – Κρουστά, Σίμος Γκάτσης – Τραγούδι, ενώ απόλαυσαν και το εντυπωσιακό χορευτικό από τους «Ιπτάμενους Αργολίδας» με προπονήτρια την Κατερίνα Δημακοπούλου.

Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Dj Τάσος Νικολαΐδης.

Λίγα λόγια για τους σπουδαίους αθλητές- καλεσμένους του Danaon Cup

Λαμπρίνα Τσάκαλου
Ημερομηνία γέννησης: 7-8-1993
Τόπος: Άρτα
Ύψος: 1,76 μ.
Θέση: Πλέι μέικερ

Ομάδες
2007- 2010 Αναγέννηση Άρτας
2010- 2017 ΟΦΝ Ιωνίας
Εθνική Γυναικών: 2007- σήμερα

Συλλογικές Διακρίσεις (4 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα)
2011: Κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2013: Κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2014: Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2015: Νταμπλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2016: Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2017: Νταμπλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας

Με Εθνική
-Χάλκινο μετάλλιο στο Τσάλεντζ Τρόφι (Λάρισα, 2014)
Ατομικές Διακρίσεις
-Καλύτερη αμυντικός στο Τσάλεντζ Τρόφι (Λάρισα, 2014)
-Συμμετοχή στην Μικτή κόσμου Beach Handball (Λωζάννη, 2015)
-MVP της A1 Γυναικών 2014-2015
-Καλύτερη πλέι μέικερ της Α1 Γυναικών 2014-2015 και 2015-2016
Πρέσβειρα Be Active, ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Πριν λίγες εβδομάδες, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την σπουδαία Κριμ Λιουμπλιάνας, πρωταθλήτρια, κυπελλούχο Σλοβενίας, η οποία έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάγδα Κεπεσίδου
Συνδύασε άριστα το σχολείο της και πλέον τις σπουδές της με το χάντμπολ, αφού πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
Η 19χρονη τερματοφύλακας κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο την φετινή χρονιά με την Νέα Ιωνία, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδος.
Κατάγεται από Αλεξανδρούπολη και μόλις στα 16 της κατέβηκε στην Αθήνα για να ακολουθήσει το ονειρό της, να παίξει χάντμπολ σε υψηλό επίπεδο.
Στον τελικό του κυπέλλου το 2015, στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ΜVP, ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια της Α1 Γυναικών την σεζόν 2015-2016.
Η μεγάλη της αγάπη είναι το μπιτς χάντμπολ. Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών, η οποία πριν λίγες ημέρες κατέκτησε την 6η θέση στο EURO της Κροατίας, ενώ κέρδισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Δημήτρης Τζιμούρτος
Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την Εθνική Ανδρών, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής για κάθε αθλητή, ενώ έναν χρόνο αργότερα κατέλαβε την 6η θέση με την Εθνική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Γέννημα- θρέμμα Βεροιώτης φυσικά έπαιξε στον Φίλιππο Βέροιας για πολλά χρόνια κατακτώντας 5 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα.
Το 2007 άνοιξε τα φτερά του για την Γερμανία, αρχικά στην Χιλντεσχάιμ, στην συνέχεια στην Μέλσουνγκεν, ενώ επέστρεψε στην Χιλντεσχάιμ για να κλείσει την σπουδαία καριέρα του.
Στην Α2 Γερμανίας άφησε εποχή, ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ, ενώ αλησμόνητη μένει η χρονιά με τα 142 γκολ που σημείωσε ως δεξιός εξτρέμ.


No comments