Ε όχι και 250.000!!! Το χάντμπολ απαιτεί ισονομία και δικαιοσύνη!!! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ε όχι και 250.000!!! Το χάντμπολ απαιτεί ισονομία και δικαιοσύνη!!!

Όπως είναι γνωστό, το φετινό πρωτάθλημα της Handball Premier, ύστερα από παρέμβαση του Υφυπουργού αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, με εναν αγώνα την εβδομάδα κάθε Σάββατο στις 15:00, την παραγωγή του οποίου θα πληρώνει η ΕΡΤ. Μάλιστα, όπως γράψαμε εδώ, στο Greek Handball, η ΟΧΕ θα λάβει και ενα αντίτιμο που θα κυμαίνεται περί τις 30.000 Ευρώ, το οποίο μάλιστα επιτεύχθηκε με πιέσεις άνωθεν.

Με μια πρώτη ανάγνωση τα νέα ήταν θετικά, ανεξάρτητα αν ο τηλεοπτικός
συνεργάτης της ΟΧΕ, δεν προήλθε από την αξία του προϊόντος, αλλά από πολιτική παρέμβαση, γεγονός που η ΟΧΕ θα πρέπει να σταθμίσει ανάλογα στο μέλλον, ώστε να δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο να μην είναι κρατικοδίαιτο, αλλά να είναι, τόσο, όσο το δυνατό γίνεται πιο ελκυστικό, στη μοναδική αγορά που φέρνει ακόμα διαφημιστικά έσοδα, αυτή των αθλητικών γεγονότων.

Επανερχόμενος στο θέμα του αντιτίμου που δίνει η ΕΡΤ στις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες, μπορεί να ήταν προκλητικό, το τίμημα των 1,7 εκατομυρίων ευρώ, που αγοράστηκαν τα δικαιώματα της Basket League, τα οποία μάλιστα δεν περιλαμβάνουν τους εντός έδρας αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (επομένως και τα μεταξύ τους ντέρμπι) που θα μεταδίδονται από την Cosmote TV, αλλά τέλος πάντων, είναι μπάσκετ. Όμως μια χθεσινή είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο αδικημένοι ως άθλημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πάντα έγκυρου sportsfeed, ΕΡΤ και ΕΣΑΠ έδωσαν τα χέρια σε ένα τρελό deal -όπως το χαρακτηρίζει- για τις ομάδες της Volley League. Αν δεν κάθεστε, κρατηθείτε φίλες και φίλοι. Η συμφωνία προβλέπει το ποσό των 250.000 ευρώ (ως τίμημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων), με την ΕΣΑΠ να έχει και τηλεοπτικό χρόνο (αλλά και προνομιακή τιμή για τους χορηγούς της), με το κόστος των παραγωγών να βαρύνει την ΕΡΤ και με δύο μεταδόσεις την εβδομάδα. Δηλαδή οχτώ φορές μεγαλύτερο τίμημα, από τη Handball Premier. Μα είναι τέτοια η εμπορική διαφορά; Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα ακολουθήσει το πόλο και η Α2 ανδρών μπάσκετ.

Κύριε Βασιλειάδη, κυριε Παππά, κύριοι της ΕΡΤ, η αδικία είναι κατάφορη εις βάρος της χειροσφαίρισης, η οποία καλείται για μια ακόμα φορά να πάρει ενα ξεροκόματο, όταν μάλιστα πριν δυο χρόνια η ΟΧΕ πλήρωνε τις παραγωγές, αξίας 80.000 ευρώ περίπου. Δεν είμαστε ιθαγενείς, ούτε ζητιάνοι.

Θέλουμε να μας αντιμετωπίζετε δίκαια και ισόνομα. Μακάρι να αντιληφθείτε την αδικία που συντελείται και να τη διορθώσετε!!!

Στάθης Παπαχαρτοφύλης
BSc Sports Management

ΥΓ1 Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που έχει ιδιαίτερη σημειολογία, επιλέχθηκε για να θυμηθούμε τα λόγια του εξοχότατου ΠτΔ και για να καταδείξει το μέγεθος της αδικίας που υφίσταται για μια ακόμα φορά, το άθλημα μας.


ΥΓ2 Θα ήθελα και δημόσια να πω καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο Μίρκο και τους δημοσιογράφους συνεργάτες του, στο e-handball. Για το πρώτο ανυπόγραφο, όπως και τα υπόλοιπα άρθρα, editorial με τίτλο "ποιοι είμαστε" και θέματα "επαγγελματιών", ανεπάγγελτων, θα επανέλθω οπως οφείλω, μόνο και μόνο, επειδή τα ίδια λόγια μου μεταφέρθηκαν και αυτοπροσώπως   

No comments