Κάντο όπως στο Ίλιον - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κάντο όπως στο Ίλιον

Είναι γνωστό το γηπεδικό πρόβλημα του αθλήματος, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου το άθλημα όχι μόνο δεν μπαίνει, αλλά πολλές φορές αναγκάζεται να βγεί από τα γυμναστήρια, προς όφελος άλλων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ (κυρίως) και το βόλει που ασκούν μεγάλη επιρροή είτε στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ή εντός των ιδιων συλλόγων, όπου το ένα άθλημα βάζει εμπόδια στο άλλο.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα με το κλειστό του Γέρακα που προοριζόταν για το σπίτι του χάντμπολ στην Αθήνα, για το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε την αλήθεια γιατί το
χάσαμε, τα Ολυμπιακά προπονητήρια της Παλλήνης και το Ζηρίνειο της Κηφισιάς όπου το τάραφλεξ ξηλώθηκε και πετάχτηκε -στην κυριολεξία- στα σκουπίδια, το κλειστό της Νέας Σμύρνης και αρκετά άλλα. Υπάρχουν βεβαίως και Δήμοι που στηρίζουν ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα αθλήματα, όπως ενδεικτικά οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Κρωπίας κλπ, με αποτέλεσμα το άθλημα μας, να έχει πρόοδο σε αυτά τα μέρη.

Τις προάλλες είδαμε ότι από τα αθλητικά έργα αξίας 322.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα 4.197.281 που εγκρίθηκαν φέτος από τη ΓΓΑ, δεν υπήρχε ούτε ένα, που να σχετίζεται αυτοτελώς με το άθλημα μας. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Για να σταματήσει όμως, χρειάζεται η συνεργασία των σωματείων με εκείνους τους δήμους, όπου το άθλημα ανθεί ή όπου οι δημοτικές αρχές βοηθούν γενικά τον αθλητισμό, ώστε να βρεθούν λύσεις, όπως με τη δημιουργία λυόμενων κατασκευών.

Δημοτικές αρχές, όπως στο Ίλιον, περιοχή με εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, με την οποία ουδεμία σχέση έχω και στην οποία το χάντμπολ απουσιάζει. Εκεί λοιπόν, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος, βλέποντας τον κορεσμό του κλειστού γυμναστηρίου (με διαστάσεις χάντμπολ παρόμοιο με τα Βριλήσσια), με 600 μικρούς και μεγάλους να ασχολούνται με το μπάσκετ και το βόλει, δεν έχασε χρόνο και με γρήγορες ενέργειες, προχώρησε στη δημιουργία λυόμενης κατασκευής, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Μια επιλογή, σχετικά φθηνή, με τα οφέλη να υπερβαίνουν το κόστος, η οποία μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το άθλημα μας το οποίο ταλαιπωρείται από την έλλειψη εγκαταστάσεων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν έμπαινε ακόμα ενα ακόμα μεταλλικό στήριγμα, θα γινόταν ενα κανονικό γήπεδο 40Χ20.

Λες να προλαβαίνουμε;

Στάθης Παπαχαρτοφύλης



       

No comments