Επιστημονική ημερίδα προπονητικής με τον Χρήστο Κοτζαμανίδη στον Κορυδαλλό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστημονική ημερίδα προπονητικής με τον Χρήστο Κοτζαμανίδη στον Κορυδαλλό

Ήταν 15 Μαρτιου του 1998 όταν ο Δήμος Κορυδαλλού πραγματοποιούσε μια ημερίδα με ομιλητή τον Χρήστο Κοτζαμανιδη, σε μια σπουδαία ομιλία για τον προγραμματισμό της προπόνησης, που είχε χαρακτηριστεί πολύ πρωτοποριακή για την εποχή της.

Μετά από 19 χρόνια ο Χρήστος Κοτζαμανιδης, βρέθηκε ξανά στην Αθήνα, σε μια επιμορφωτική ημερίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κορυδαλλού  και  των προπονητών ποδοσφαίρου του Δήμου, για την μυική ενδυνάμωση και την μυική ισχύ στην προπονητική μονάδα και τον μικροκύκλο προετοιμασίας, για ενήλικους αθλητές. Την εκδήλωση την οποία συντόνισε ο προπονητής του Άρη Νίκαιας Παναγιώτης Μελετάκος, παρακολούθησαν περίπου
50 προπονητές ποδοσφαίρου και της χειροσφαίρισης, ενώ τον κ. Κοτζαμανίδη τον παρουσιασε  Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταυρος Κασιμάτης, ο οποίος κατά την προηγούμενη παρουσία του στον Κορυδαλλό, ήταν προεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Η ημερίδα αφορούσε τις νεότερες τεκμηριωμένες  αντιλήψεις, σχετικά με το σημαντικότερο ίσως ζήτημα της προπονητικής, τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της προπόνησης αρχίζοντας από το στοιχειακό του μέρος, που είναι η προπονητική μονάδα, τον ενδιάμεσο που είναι ο μικρόκυκλος σε σχέση με την μυική ενδυνάμωση και την ισχύ. Παρόλο που το θέμα αφορούσε ενηλίκους αθλητές, έγιναν αναφορές και στην προπόνηση στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ στο τέλος ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τους προπονητές που την παρακολούθησαν.



No comments