Τέο Παυλίδης: "Επιστρέφω στο σπίτι μου, στην οικογένεια μου" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τέο Παυλίδης: "Επιστρέφω στο σπίτι μου, στην οικογένεια μου"

Σάρκα από τη σάρκα του συλλόγου, ο Τέο Παυλίδης επέστρεψε μετά από 6 χρόνια στον πάγκο του Φίλιππου Βέροιας. Μαθημένος στα δύσκολα, κλήθηκε και αποδέχθηκε να αναλάβει την αγαπημένη του ομάδα, σε μια δύσκολη συγκυρία στην ιστορία της. Ας δούμε τι μας είπε για τον φετινό Φίλιππο και όχι μόνο:

- Μετά από 6 χρόνια, Επιστρέφεις στον Φίλιππο με τον οποίο έχεις συνδέσει το όνομα σου ως παίχτης και προπονητής. Τι είναι για σένα ο Φίλιππος.

« Αισθάνομαι να επιστρέφω στο σπίτι μου, στην οικογένειά μου δύο λέξεις που τα λένε όλα. Έχω
μεγαλώσει μέσα στην οικογένεια του Φιλίππου και κρατάω πάντα τις πολύ μεγάλες στιγμές που έζησα κοντά στην ομάδα, τους φίλους που απέκτησα και την αναγνώριση που μου προσέφερε.
 Ανέκαθεν ο Φίλιππος έκανε μεγάλες προσπάθειες. Θεωρώ ότι στο Φίλιππο θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να λειτουργεί με προοπτική υψηλού επιπέδου απόδοσης. Το μέλλον, απαιτεί να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει σ’ όλους μας και κατ’ επέκταση στην ιστορία αυτού του Συλλόγου, αυτής της Πόλης. Μόνο με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή μπορεί να ξεπεράσει τα όριά της αυτή η ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι, άσχετα αν κάποιοι δεν αισθάνονται καλά ή δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις από όσα έχουν συμβεί, από σήμερα πρέπει να τα ξεχάσουμε και να είμαστε όλοι μαζί μια παρέα. Ο Φίλιππος μπορεί να γίνει η ομάδα που θα παράγει στελέχη σ’ όλα τα επίπεδα, θα εξελίσσεται και θα κάνει περήφανο τον κόσμο του. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας καλή δύναμη, γιατί πραγματικά χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά. Αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά, πιστεύω πάρα πολύ στον Φίλιππο, στους ανθρώπους που είναι εδώ, γιατί θεωρώ ότι αγαπούν πολύ την ομάδα. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω την οικογένεια του Φιλίππου και θα αισθάνομαι πάντα ζωντανό κύτταρό της . Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία που έχει παρόν και μέλλον, αλλά σε αυτή την χρονική στιγμή πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της.»

- Φέτος έχεις μια ομάδα με χαμηλό μ.ό.  ηλικίας και με πολύ "νέο αίμα" από τα τμήματα υποδομών, που παρουσίασε καλά δείγματα στα φιλικά. Ποιοι είναι οι στόχοι του Φίλιππου για την Handball Premier;

 «  Έχω έρθει για να "χτίσουμε" την ομάδα, με τον τρόπο που της αξίζει. Ο μικρός μ.ό. δεν με προβληματίζει γιατί υπάρχει αστείρευτο ταλέντο και όρεξη για πολύ δουλειά. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή απ’ όλους και στήριξη του συνόλου της προσπάθειας που γίνεται. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν.  Όπως είπα και παραπάνω, μόνο με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή μπορεί να ξεπεράσει τα όριά της αυτή η ομάδα. Τα δείγματα ήταν θετικά, δεν μας εφησυχάζουν μας κάνουν δυνατότερους και πιο προσηλωμένους στους στόχους μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα προσπαθεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό όμως θα γίνει μέσω ενός σχεδιασμού, μαζί με τα νέα ταλαντούχα παιδιά που έχει η ομάδα και θέλει τον χρόνο του.»

- Ποια η άποψη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα; Φέτος για πρώτη φορά μπαίνει και ο Ολυμπιακός στο άθλημα. Τι χρειάζεται για να βελτιωθεί η εικόνα και το επίπεδο του πρωταθλήματος;

« Ελπίζω και εύχομαι το πρωτάθλημά μας να γίνεται χρόνο με το χρόνο καλύτερο. Σε αυτό θα βοηθήσει και με το παραπάνω η είσοδος ομάδων του βεληνεκούς του Ολυμπιακού και αργότερα ίσως του Παναθηναϊκού, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο Πρωτάθλημά μας, με τα είδη υπάρχοντα σωματεία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που έχουν δημιουργήσει την δική τους ιστορία στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Για το πώς θα βελτιωθεί η εικόνα του Πρωταθλήματος έχουν κατά καιρούς εκφραστεί πολλές απόψεις και συγχρόνως έχουν παρεξηγηθεί. Δεν είμαι ο ειδικός ούτε θα τον παριστάνω, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πρέπει να κάτσουν οι άνθρωποι που εκφράζουν το σύνολο των  απόψεων κατά καιρούς, με ανιδιοτέλεια πάνω από όλα, να βρούνε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πολλές από αυτές μου ακούγονται λογικές, αλλά τίποτε δεν πρέπει να γίνει με βιασύνη. Π.χ. « Δημιουργία λίγκας από τις ομάδες που συμμετέχουν έχοντας την αποκλειστική διαχείριση του πρωταθλήματος. Πόσες όμως ομάδες έχουν την δυνατότητα οικονομικά να το κάνουν; Λίγκα σημαίνει υγιής και ισχυρά οικονομικές ομάδες με όλα τα επακόλουθα. Δηλαδή, ο προβληματισμός που παραθέτω είναι απλός και με λογική. Έτσι λοιπόν με πολύ συζήτηση και μέσα από τεκμηριωμένες απόψεις θα πρέπει να φτάσουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις του προβλήματος. Ναι, στο να γίνει επιτροπή από ανθρώπους:  της Ομοσπονδίας – Παράγοντες των Ομάδων – Τεχνοκράτες που να βοηθήσουν στην προώθηση του προϊόντος (Handball Premier) – Προπονητές – Αθλητές - Διαιτητές έτσι ώστε η άποψη που θα κυριαρχήσει να είναι καθολική.»      
 
- Έχεις αγωνιστεί ως παίχτης πολλά χρόνια με τις εθνικές ομάδες, ενώ έχεις υπάρξει και ομοσπονδιακός σε μικρές εθνικές. Έχουμε ταλέντο; Τι λείπει για να κάνουμε επιτυχίες;

« Νομίζω ότι και όραμα και ταλέντο διαθέτουμε, το μόνο που λείπει είναι η οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Μας έχουν υποβαθμίσει πολύ οικονομικά ως Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων να μη μπορούμε να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει.»

Συντακτική ομάδα Greek Handball

No comments