Στην ΕΡΤ η Handball Premier. Πρεμιέρα με Διομήδης-ΑΕΚ. Χρήματα στα σωματεία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην ΕΡΤ η Handball Premier. Πρεμιέρα με Διομήδης-ΑΕΚ. Χρήματα στα σωματεία

Τηλεοπτική στέγη την περίοδο 2017-2018 βρήκε το χάντμπολ, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-handball.gr επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και την διοίκηση της ΕΡΤ. Η Δημόσια Τηλεόραση θα αναλάβει την κάλυψη των αγώνων της Handball Premier (ένα ματς την εβδομάδα), του Κυπέλλου Ανδρών και της Εθνικής Ανδρών.

Τα πρώτα παιχνίδια που θα μεταδώσει η ΕΡΤ θα είναι το Διομήδης Άργους- ΑΕΚ την 1η αγωνιστική (23/9) και το ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή την 2η αγωνιστική (30/9). Τα παιχνίδια όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00 με μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάντμπολ είναι το πρώτο άθλημα που κλείνει για φέτος στην ΕΡΤ και
αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το πρωτάθλημα είναι πολύ αναβαθμισμένο και έχει βοηθήσει σε αυτό η παρουσία του Ολυμπιακού και η ενίσχυση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα αλλάζει και το στάτους των μεταδόσεων, αφού και τα κλειστά γυμναστήρια που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Η ΑΕΚ έφτιαξε το γήπεδο χάντμπολ στο ΟΑΚΑ, το οποίο με τις πρόσθετες κερκίδες μπορεί να ξεπεράσει τις 1.000 θέσεις, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο κλειστό του Ρέντη χωρητικότητας 2.000 θεατών, ενώ και ο ΠΑΟΚ από φέτος για τα μεγάλα παιχνίδια θα παίζει στο κλειστό του Ευόσμου που μπορεί να φιλοξενήσει κοντά στους 3.000 θεατές.

Η συμφωνία όπως εξελίχθηκε είναι μία σημαντική επιτυχία, αφού η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν θα πληρώνει τις παραγωγές (όπως έκανε πριν δύο χρόνια), αλλά θα βάλει και στα ταμεία της ένα σεβαστό ποσό για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που σύμφωνα με πηγές του Greek Handball θα κυμαίνεται περί των 30.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα μοιραστεί στα σωματεία.

Λεπτομέρειες και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Όλα αυτά με τις… ευλογίες του υφυπουργείου αθλητισμού, αφού είναι γνωστό ότι πρόθεση του Γιώργου Βασιλειάδη είναι να στηριχτούν κάποια αθλήματα που είχαν αδικηθεί στο κομμάτι της προβολής τα τελευταία χρόνια.

Πηγή e-handball.gr

No comments