Κωστής Μπούνας: "Είμαστε μέσα στους στόχους μας" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κωστής Μπούνας: "Είμαστε μέσα στους στόχους μας"

Επτά νίκες, τρεις ήττες και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Handball Premier. Αυτός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός για την ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Οι “μπλε” φιγουράρουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα παραμένοντας σε τροχιά εξάδας ενώ έχουν στις… πλάτες τους και μια άνετη πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ημέρες που διανύουμε είναι γιορτινές για όλους στο στρατόπεδο του Δούκα με το τεχνικό τιμ και τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μικρές ανάσες έστω και για λίγο και παράλληλα να δουλέψουν εντατικά για να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής των «μπλε» Κωστής Μπούνας λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου
γύρου της Handball Premier αλλα και την άνετη πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ παικτών και προπονητή αλλά και για τον «δρόμο» που έχει μπροστά του το πρωτάθλημα: «Ξεκινώντας την προετοιμασία μας στα τέλη Ιουλίου, συμφωνήσαμε με τους αθλητές ότι πρωταρχικός στόχος ήταν να καταφέρουμε να αποκτήσουμε ομοιογένεια και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να στηρίζεται στη δύναμη του συνόλου. Με την ολοκλήρωση του ά γύρου του πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι ο αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί απόλυτα, καθώς οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας, προσφέρουν το κατάλληλο «υγιές» κλίμα για βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος, η ομάδα ολοκλήρωσε έναν δύσκολο πρώτο γύρο με πολλές σημαντικές εκτός έδρας αναμετρήσεις, από τις οποίες κατάφερε καλή συγκομιδή βαθμών. Βρισκόμαστε μέσα στους στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς, συμμετοχή στα play-off, και προσπαθούμε με καθημερινή δουλειά εντός κ εκτός γηπέδου να διατηρηθούμε εκεί. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα ουσιαστικά δεν έχει φτάσει ούτε μέχρι τη μέση και χρειάζεται πολλή υπομονή και προσπάθεια για να διατηρήσεις υψηλά επίπεδα απόδοσης μέχρι το τέλος», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ο θεσμός του κυπέλλου μόλις ξεκίνησε για εμάς και είχαμε την τύχη να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με ιστορία στο χώρο αλλά με διαφορετικούς στόχους και δυναμική αυτήν την περίοδο. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διατηρούμε ίδιο αγωνιστικό προφίλ, ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου, και να προσπαθούμε να το βελτιώνουμε μέσα στο χρόνο».

Το πρωτάθλημα της Handball Premier διακόπτεται για ένα μήνα λόγω των υποχρεώσεων που έχει η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον Κωστή Μπούνα και τους παίκτες του να δουλέψουν συστηματικά ποντάροντας στην ατομική αλλά και την ομάδική βελτίωση. Άλλωστε ο δεύτερος γύρος ξεκινά στις 20 Γενάρη και όλοι στο «μπλε» στρατόπεδο θέλουν να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα: «Κατά την περίοδο της διακοπής η ομάδα θα συνεχίσει να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς, πέρα από δυο τριήμερα ρεπό. Τέτοιου είδους διακοπές είναι ιδανικές για ατομική βελτίωση και επένδυση για τη δύσκολη συνέχεια. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, δύναμη και υγεία!».

No comments