Ο Φιλώτας εξηγεί τους λόγους αποχώρησης του - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Φιλώτας εξηγεί τους λόγους αποχώρησης του

Δελτίο τύπου στο οποίο περιγράφονται οι λόγοι αποχώρησης του συλλόγου από την Α1 γυναικών, εξέδωσε η διοίκηση του Φιλώτα. Αναλυτικά:

"Ο Σύλλογός μας ήδη με την άνοδό του στην Α1 Κατηγορία Γυναικών  ΗΒ  την αγωνιστική περίοδο 2014-15 κατέγραψε μία μεγάλη επιτυχία ,συνέχεια του παρελθόντος στις ηλικιακές κατηγορίες και γενικά στα πρωταθλήματα των προηγούμενων περιόδων. Μία  διαχρονική συνεπής πορεία προσφοράς στο Γυναικείο αθλητισμό και στο άθλημα της Χειροσφαίρισης  από την
δεκαετία του ’90 ,που έχει αφετηρία ένα μικρό τόπο, αποτελώντας παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν υπάρχει θέληση και συστηματική προσπάθεια.

Η άνοδός μας στην Α1 κατηγορία συνέπεσε με την οικονομική κρίση  στενεύοντας με την πάροδο  του χρόνου τις οικονομικές μας πηγές , νέα  βάρη δε,  προστέθηκαν στο Σύλλογο μετά την κατάργηση κάθε οικονομικής ενίσχυσης από ΟΧΕ και Πολιτεία.

Παρά τις δυσκολίες ήμασταν αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους.  Μετά όμως τους σοβαρούς τραυματισμούς  δύο βασικών αθλητριών μας και δεδομένο το αθλητικό δυναμικό της ομάδας:

-ή θα έπρεπε να ενισχυθεί η ομάδα ,επιλογή που θα προκαλούσε σημαντικά επιπρόσθετα οικονομικά βάρη, τα οποία  δεν ήμασταν και σε θέση να αντιμετωπίσουμε, με την  προϋπόθεση βεβαίως  την εξεύρεση ισάξιων διαθέσιμων αθλητριών την περίοδο αυτή.
-ή θα συνεχίζαμε με το εναπομείναν δυναμικό,  για το οποίο  συνυπολογίζοντας και την κακή ψυχολογία που προκάλεσαν οι τραυματισμοί  στις λοιπές αθλήτριές μας ,υπήρχε ο κίνδυνος διασυρμού και παρακμιακής -φθίνουσας πορείας  του αθλητικού δυναμικού της ομάδας μας και των αθλητριών μας ,τις οποίες  και θέλουμε να διαφυλάξουμε.

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ,  πιστεύουμε  τη λύση που διασφαλίζει την προστασία και την συνέχεια της παρουσίας του Συλλόγου τόσο σε επίπεδο Εθνικών Πρωταθλημάτων την επόμενη αθλητική περίοδο ,όσο και τις αναπτυξιακές υποδομές μας , τις οποίες θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια.
Αντιλαμβανόμαστε ότι,  με την απόφασή μας να αποσύρουμε την Ομάδα μας από την Α1 Κατηγορία πλήττεται το κύρος του θεσμού, είναι όμως απρόβλεπτα και αξεπέραστα τα προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν και μας υπερβαίνουν. Ζητούμε την επιεική κρίση των άλλων Συλλόγων που συμμετέχουν στην Α1 και όσων εμπλέκονται θεσμικά με το άθλημα (Δ.Σ ΟΧΕ ,κ.α) καθώς και από τους φίλους του αθλήματος και ιδιαίτερα του Γυναικείου ΗΒ.

Σημασία έχει ότι ο Σύλλογος συνεχίζει την δραστηριότητά του κάνοντας αναγκαστικά ¨ένα βήμα πίσω¨. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας συμπαραστάθηκαν οικονομικά στην πορεία μας αυτή:

-τους χορηγούς  που συνδράμανε σύμφωνα με τις δυνάμεις τους.
-τα μέλη που με τις συνδρομές τους στηρίζουν διαχρονικά το Σύλλογο και τους φίλους που βοήθησαν ακόμη και από το υστέρημά τους.
-τον Δήμο Αμυνταίου
-Την Π.Ε Φλώρινας

Τους χρειαζόμαστε και την επόμενη μέρα αφού συνεχίζουμε….
Χρειάζεται να στηρίζονται παραπάνω τέτοιες προσπάθειας  από τις Τοπικές μας Αρχές, ξεπερνώντας λογικές πολιτικών ισορροπιών .Σύλλογοι και ομάδες που αποτελούν πρεσβευτές του τόπου Πανελλήνια, εντός και εκτός συνόρων , που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες, πρέπει να στηρίζονται κατά προτεραιότητα και γενναία, γιατί αποτελούν πρότυπα της τοπικής νεολαίας και είναι πρεσβευτές  του.  Ιδιαίτερα για την Χειροσφαίριση που έχει γενέτειρα την Πόλη του Αμυνταίου, έχουμε μεγάλο βάρος ευθύνης να διασφαλίσουμε το μέλλον της και να συνεχίσουμε  τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Όπως και η μικρή βοήθεια από τους πολλούς, αν διευρυνθεί ο αριθμός τους,  μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην στήριξη των Συλλόγων που είναι αναχώματα προστασίας  και διαπαιδαγώγησης της νεολαίας μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την προσπάθειά μας,  στηρίζουμε το αθλητικό ,το προπονητικό μας δυναμικό  και καλούμε σε ενεργή συμπαράσταση όλες και όλους που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή."

No comments