Επίλογο με νίκη θέλει η ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επίλογο με νίκη θέλει η ανδρών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΑΚΣΑΡΑΪ (ΤΟΥΡΚΙΑ): ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τη νίκη, που θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο, στην ολοκλήρωση των προσπαθειών της στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αναζητεί η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (14/1) στις 16:00 την αντίστοιχη της Τουρκίας, στην πόλη Ακσαράι, στην επαρχία της Καππαδοκίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που οικοδομεί την ομάδα του αύριο, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (23,5 χρόνια), πέρα από ένα σκληροτράχηλη αντίπαλο και τη συνήθη καυτή ατμόσφαιρα των Τούρκων, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι της Αθήνας στις 29 Οκτωβρίου, με 25-19, θα έχουν να
αντιμετωπίσουν και την κόπωση εξαιτίας ενός ταξιδιωτικού μαραθωνίου, διάρκειας 8,5 ωρών.
Οι διεθνείς ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα της Τουρκίας, στις 08:00 του Σαββάτου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Με ενδιάμεσους προορισμούς τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και του Ικονίου, κι αφού προηγήθηκαν αρκετές αναμονές και καθυστερήσεις, έφτασαν στις 16:40 στο Ακσαράϊ, διανύοντας άλλα 150 χιλιόμετρα με πούλμαν. Με ένα μικρό διάλειμμα, για τις απαραίτητες ανάσες, ακολούθησε προπόνηση στο κλειστό που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Κυριακής.
Κόντρα πάντως στις πέντε ήττες που προηγήθηκαν, παρά τις καλές γενικότερα εμφανίσεις, το κίνητρο δεν λείπει για τους διεθνείς. Η νίκη που θα διεκδικήσουν, θέλουν να είναι παρακαταθήκη και κληρονομιά, για τη νέα προσπάθεια, που αρχίζει τον Οκτώβριο, με τους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, στο οποίο θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, 24 ομάδες.

Δηλώσεις

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός τεχνικός)
Αισιόδοξος για το μέλλον της εθνικής, ο ομοσπονδιακός προπονητής ΝΟ Νίκος Γραμματικός, θέτει το πλαίσιο ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλό σερί των εμφανίσεων. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, μέσα σε μια καυτή έδρα, όπως γνωρίζουμε και από τα βίντεο των προηγούμενων αγώνων της. Θα παλέψουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου».

-Τι πρέπει να επιδείξει η εθνική στο παιχνίδι της; Διάρκεια, καλύτερη αμυντική λειτουργία;
«Είναι συνδυασμός όλων αυτών. Να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την διάρκεια της καλής απόδοσης μας και να βάλουμε πάθος και το θετικό εγωισμό που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Προφανώς ένας αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι λίγο ιδιαίτερος».

-Η εθνική ολοκληρώνει τη σειρά των αγώνων της με Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία. Τι κερδίσαμε και τι θα έχουμε εχέγγυο για την προσπάθειά μας στα προκριματικά του ευρωπαϊκού ;
«Είναι απογοητευτικό ότι έχουμε μηδέν στο ενεργητικό μας, όσον αφορά τη συγκέντρωση βαθμών, αλλά όπως είπαμε με τα παιδιά, πάμε –γιατί όχι- να νικήσουμε στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Τα έχουμε συζητήσει. Θα κάνουμε και μια απολογιστική συζήτηση στην Τουρκία , αλλά πολύ περισσότερο μετά με την Ομοσπονδία , για να δημιουργήσουμε αυτό που έχουμε βάλλει ως στόχο. Μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα ώστε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, οι προκριματικοί του οποίου αρχίζουν τον Οκτώβριο».

-Έχουμε μια νεανική ομάδα. Υπάρχουν ισχυρά εχέγγυα για το μέλλον;
«Είναι ισχυρά. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν μυστικά. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά. Πρέπει να λήξουμε σημαντικά πράγματα που έχουν μπει στο ευρωπαϊκό χάντμπολ. Τη δύναμη και τη φυσική κατάσταση. Και εκ των υστέρων να ασχοληθούμε με τα τεχνοκρατικά. Το “physical game” έχει πάει σε πολύ υψηλά επίπεδα και πρέπει να ανταποκριθούμε και στο μέρος που αφορά στους συλλόγους και στο κομμάτι της εθνικής».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής):

«Νομίζω ότι πρέπει να κλείσουμε ιδανικά αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο διεθνής άσσος της Μπούρσα, Χάρης Μάλλιος. Έχουμε βάλλει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Πρέπει να τα διατηρήσουμε και να μπορέσουμε να κλείσουμε με νίκη. Θα είναι σημαντικό ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, να ισχυροποιήσουν τον χαρακτήρα τους και να πάμε με παρακαταθήκη μια νίκη, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

-Τι στοιχεία χρειαζόμαστε;
«Έχουμε αλλάξει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Το πρώτο είναι το «τρανζίσιον» και ακόμα το στοιχείο του τρεξίματος. Αν αυτό το ακολουθήσουμε πιστά, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με το παιχνίδι του Οκτωβρίου. Οι Τούρκοι δεν νομίζω ότι θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα…
Αυτά που βάρυναν περισσότερο τότε στη νίκη τους, ήταν οι αποκρούσεις του τερματοφύλακά τους και η απόδοση δυο παικτών τους, οι οποίοι αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν καταφέρουμε να τους περιορίσουμε και παράλληλα να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα…
Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Σιγά σιγά με τους συνεχείς αγώνες θα αποκτάμε νέα στοιχεία, και θα ανεβαίνουμε ως ομάδα…
Με την εμπειρία της παρουσίας μου στο τουρκικό πρωτάθλημα, θέλω να πω ότι οι Τούρκοι εξελίσσονται διαρκώς, οι ρυθμοί είναι ραγδαίοι και πιστεύω το πρωτάθλημά τους μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι στο top 5 των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη».

-Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
«Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Παίζουμε στο ίδιο γήπεδο που αντιμετώπισαν τους Ολλανδούς. Υπήρχαν 2.500 φίλαθλοι. Κόχλαζε το γήπεδο. Αυτό είναι ωραίο για μας. Και ειδικά για τα νέα παιδιά. Να λειτουργούν σε συνθήκες πίεσης με καθαρό μυαλό».

Πέτρος Μπουκοβίνας (διεθνής τερματοφύλακας):
«Ήταν ένα δυνατός όμιλος, με πολύ καλές ομάδες, τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας. Ιδιαίτερα το Βέλγιο και η Ολλανδία ήταν τα φαβορί για την πρόκριση. Πιστεύω στην έδρα μας αδικήσαμε τους εαυτούς. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε πάρει μια νίκη με βάση τις εμφανίσεις που κάναμε. Αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης μετά το 40-45 μας στοίχισαν και στα δυο παιχνίδια με το Βέλγιο ειδικά, αλλά και με την Ολλανδία. Μας αδικεί η μη συγκομιδή βαθμών. Ευελπιστούμε στον τελευταίο αγώνα με την Τουρκία να πάρουμε τη νίκη και για τη ρεβάνς της ήττας μας στο πρώτο παιχνίδια και για τον εγωισμό που οφείλουμε να έχουμε ως ομάδα»

-Παρά τις πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες, οι εμφανίσεις της ομάδας, εμπεριέχουν στοιχείο αισιοδοξίας για το μέλλον και το χτίσιμο της ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων της ;
«Πιστεύω η εθνική μετά τα δύο φιλικά με την Ιταλία και τα τρία τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά του παγκόσμιου, παρουσιάζει ένα καλύτερο πρόσωπο από αγώνα σε αγώνα. Είναι ελπιδοφόρο θεωρώ, καθώς από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο υπήρξαν 8-9 νέες προσθήκες. Παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί με την εθνική ανδρών. Το γεγονός αυτό αφήνει αισιόδοξα μηνύματα».

-Στο παιχνίδι με την Τουρκία, πρέπει να προσέξουμε κάτι ιδιαίτερο ;
«Θα είναι ένα ντέρμπι. Ένα σκληρό παιχνίδι, δεδομένης και της αντιπαλότητας που έχουμε. Πιστεύω θα είναι γεμάτο το γήπεδο με καυτή ατμόσφαιρα. Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην έδρα τους. Θυμηθείτε ότι έχουν νικήσει την Ολλανδία. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, παρότι και οι δύο ομάδες δεν έχουν πλέον πιθανότητες πρόκρισης, και ότι εμείς θα είμαστε νικητές.
Θα χρειαστεί να επιδείξουμε σοβαρότητα, ομαδικότητα, αλλά και σκληρή άμυνα. Πρέπει να τρέξουμε, γιατί έχουν βαριά κορμιά οι Τούρκοι. Έχουν όμως και καλούς σουτέρ, οπότε πρέπει να τους πιέσουμε στην άμυνα και βέβαια να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού…
Γενικότερα, θεωρώ ότι Βέλγιο και Ολλανδία παρότι ως ομάδες δεν παρουσιάστηκαν τόσο δυνατές εκτός έδρας, ήταν οι πιο σοβαρές, οι πιο δυνατές και δίκαια θα διεκδικήσουν (σ.σ. την Κυριακή) την πρόκριση».

No comments