Huttenberg ή Wisla; Η ώρα για αλλαγές είναι τώρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Huttenberg ή Wisla; Η ώρα για αλλαγές είναι τώρα

Του Zika Bogdanovic
Την περασμένη εβδομάδα, για άλλη μια φορά το χάντμπολ έδειξε ως άθλημα δυσκολία κατά την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο όλα τα σοβαρά σπορ στον κόσμο, έχουν ήδη ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό, στην περίπτωση τη δική μας το καλεντάρι του EHF Champions League. για όποιον δεν γνωρίζει,  η πρωταθλήτρια Γερμανίας Rhein Neckar Lowen, αποφάσισε να στείλει δεύτερη ομάδα τους στον αγώνα EHF CL TOP 16 ματς στο Kielce στις 24
Μαρτίου, ενώ η πρώτη ομάδα με όλα τα αστέρια της θα είναι στο Κίελο σε αγώνα της DKB Bundesliga, την ίδια μέρα, μόλις δύο ώρες αργότερα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ προσπάθησε να βρει λύση μεταβάλλοντας το δικαίωμα έδρας δύο αγώνων για το Champions League. Το Κίελο είπε ΝΑΙ, η RNL αρνήθηκε. Από την άλλη πλευρά, η EHF αρνήθηκε μια επιλογή που πρότεινε η Rhein Neckar Lowen, να παίξει την Κυριακή (25 Μαρτίου) στο Kielce, μόλις 24 ώρες μετά τη σύγκρουση στο Κίελο. Ο αγώνας στο Κίελο θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση και συγκεκριμένα το ARD, και οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν μια σπάνια δυνατότητα να δούν αγώνα χάντμπολ στην τηλεόραση, καθώς μόνο το συνδρομητικό Sky έχει τα δικαιώματα για την DKB Bundesliga κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η 24η Μαρτίου είναι τόσο σημαντική.
Ας φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ; H 24η Μαρτίου είναι ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χειροσφαίριση ή απλώς προσπαθεί να τα κρύψει.
Αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό, δεν είναι το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση. Το ερώτημα είναι αν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει εξουσία και μέσα για να κρατήσει υπό έλεγχο όλα τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία; Είτε το υπόλοιπο χάντμπολ στην Ευρώπη πρέπει να είναι υπό την ομηρία του γερμανικού χάντμπολ; Δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι. Όσο ισχυρά και αν είναι κάποια πρωταθλήματα και εφ 'όσον οι Γερμανοί θέτουν την Hüttenberg μπροστά από τη Βίσλα Plock ή τη Meshkov, η ιεραρχία πρέπει να υπάρχει και πρέπει να υπογραμμιστεί με σαφήνεια. Εάν ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να προσαρμοστεί, μπορούν κι αυτοί.
Η ευθύνη των Γερμανών είναι περισσότερο από ορατή. Οι λόγοι τους επίσης. Διατηρούν το δικό τους πρωτάθλημα, σε ενα σχήμα με 18 ομάδες, μεταξύ των οποίων 3-4 είναι μόνο για μια διαφορά τερμάτων και φαίνεται ότι δεν θέλουν να συμβιβαστούν. Η DKB Bundesliga ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες και έστειλε μήνυμα προς EHF, ότι δεν θέλει κανεναν αγώνα περισσότερο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετά την πρόθεση της Βιέννης για το νεο σύστημα του EHF CL (από το 2020) με 12 ομάδες μέσα 26 αγώνες σε σύγκριση με 20 που ισχύουν σήμερα. Πώς EHF απάντησε σ 'αυτό; Οι Γερμανοί θα έχουν δύο άμεσες θέσεις στην CL από την επόμενη σεζόν...
Η "δημιουργία τετελεσμένων" για τις πλούσιες ομάδες, προς το παρόν, δεν είναι σωστή κατεύθυνση.
Το EHF Champions League δεν είναι προϊόν ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Ακόμη και σε αυτό το μοντέλο για "φτωχούς και μέτριους", το EHF CL δεν προσελκύει ολόκληρη την ήπειρο. Για τους Γερμανούς δεν είναι ελκυστικό από οικονομική άποψη. Έχουν προβλήματα λογω των sold out αγώνων, ενώ από την άλλη πλευρά - το χρηματα της EHF δεν είναι αρκετά και καλύπτουν ορισμένες δαπάνες. Για τις βαλκανικές χώρες, τους Σέρβους, τους Βόσνιους, τους Μαυροβούνιους, αλλά και τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Τσέχους, τους Αυστριακούς, τους Βαλτικούς, είναι μόνο μια δαπανηρή περιπέτεια.
Οι λέξεις του προέδρου της EHF Michael Wiederer ότι το EHF CL σημαίνει "τα πρότυπα που πρέπει να πληρούν οι ομάδες και οι χώρες" δεν αρκούν. Το ερώτημα είναι γιατί η EHF δεν βρήκε τρόπο να καταστήσει το κορυφαίο της προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό για αυτές τις χώρες. Μια άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι το EHF CL δεν έχει παιχθεί στη Μαδρίτη, Μόσχα, Πράγα, Ρώμη, Βελιγράδι, Άμστερνταμ, το Κίεβο, το Όσλο, Αθήνα, Βιέννη, ποτέ ή εδώ και πολλά χρόνια. Πώς μπορείτε λοιπόν να περιμένετε "πολλά χρήματα" στο χάντμπολ;
Περισσότερα χρήματα για ομάδες, καλύτερη οργάνωση, υψηλότερο επίπεδο οργάνωσης, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να δούμε από το 2020 στο νέο Champions League με τις 12 ομάδες. Θα χάσουμε, γιατί το 70% της Ευρώπης δεν θα συμπεριληφθεί άμεσα σε αυτό το πρότζεκτ. Αν αυτό είναι το τίμημα για να ανέβει το επίπεδο, τότε και οι Γερμανοί πρέπει να το πληρώσουν επίσης, όχι μόνο η υπόλοιπη Ευρώπη. Εάν δεν θέλουν, η EHF πρέπει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Η Βιέννη πρέπει να δείξει ότι μπορεί να το κάνει.
Η κατάσταση με την Rhein Neckar Lowen, δυστυχώς, μας δείχνει ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να δούμε την Coca-Cola και τη Mercedes Benz στο "Gerflor" σε όλη την Ευρώπη αντί για παράθυρα και φτηνά τζιν.....
Ωστόσο, τη στιγμή που η EHF περιορίζει το χώρο για τους συλλόγους, οι πιθανότητες για τις εθνικές ομάδες είναι πολύ πιο ορατές και ρεαλιστικές. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι διοργανώσεις του EHF EURO με 16 ομάδες φαίνονται τέλειες με εξαιρετική ποιότητα (σχεδόν τέλεια εκδήλωση) και με μεγάλο ανταγωνισμό ανάμεσα σε πολλά έθνη, η απόφαση να γίνει με 24 εθνικές ομάδες από το 2020 είναι η σωστή, από την άποψη της ευρύτερης εκπροσώπησης στην ήπειρο. Η πιθανότητα να είναι η Ρουμανία, η Τουρκία, το Ισραήλ και όλοι οι άλλοι που επενδύουν σε χάντμπολ, αλλά η δημοτικότητα είναι περιορισμένη, εφόσον τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να δούν άλλες εθνικές ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις. Η ποιότητα δεν θα πέσει γρήγορα, αλλά το χάντμπολ θα αποκτήσει δημοτικότητα, επειδή θα συμμετάσχουν άμεσα οκτώ νέες χώρες.
Παράλληλα με τις αλλαγές στο σύστημά τους, ελπίζω ότι κάποιος από τη Βιέννη μπορεί να καλέσει στη Βασιλεία και να πει «παιδιά, πρέπει να αλλάξουμε κάποιους κανόνες». Επιπλέον, ελπίζω ότι ορισμένοι το έκαναν ήδη από τον Ιανουάριο.

Η ημέρα μετά από ένα επικό αγώνα στη Ζάγκρεμπ Αρένα μεταξύ Γερμανίας και Σλοβενίας, 10 λεπτά μαύρης τρύπας και ό, τι συνέβη μετά από αυτό, σκεφτήκαμε με τον ίδιο τρόπο, όλοι μας. Ο Michael Wiederer επεσήμανε επίσης σε συνέντευξή του για την ιστοσελίδα του EHF EURO 2018 μερικά σημαντικά πράγματα. Επίσης, ο Nikola Karabatic, εμβληματική μορφή για το άθλημά μας και το μεγαλύτερος σταρ, δήλωσε στο HP ότι "δεν θα του άρεσε ο γιος του να θέλει να παίξει χάντμπολ - το άθλημα που θα μπορούσε να γίνει μη Ολυμπιακό αν δεν υπάρξουν νέοι κανόνες". Όλα είναι ξεκάθαρα - απολύτως. Αν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά -του χάντμπολ- όσοι πιστεύουν ότι οι διαιτητές είναι «εκτελεστές των ιδεών των άλλων» και άλλοι που πιστεύουν ότι είναι «θύματα ασαφούς κανόνων», τότε ας εργαστούν από κοινού για αλλαγές!
Πώς έρχεται αυτή η τεχνολογία να φέρνει πρόοδο σε όλα τα αθλήματα, σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και στο χάντμπολ
φέρνει μόνο σύγχυση ;
Ωστόσο, αυτού του είδους οι αποφάσεις βρίσκονται στα χέρια της IHF, όχι της Βιέννης. Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ είναι υπεύθυνη για τους κανόνες. Ο πρόεδρος της IHF Hassan Moustafa θα σας πει "Τι; Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε το μπάσκετ ". Το μπάσκετ είναι ετη φωτός μπροστά από το χάντμπολ όσον αφορά τους κανόνες. Κάθε παιδί στο Σίδνεϊ ή στο Βελιγράδι γνωρίζει για το "flopping".
Η συνειδητοποίηση είναι απαραίτητη για τις αλλαγές. Είναι σαφές ότι ο Moustafa θα ηγείται του παγκόσμιου χάντμπολ υποστηριζόμενος από τις ψήφους του Ελ Σαλβαδόρ και του Μπρουνέι, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει μάχη για να αλλάξουν τα πράγματα.
Μέχρι τότε, η κατάσταση με τους Γερμανούς πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλουμε να περιμένουμε την άνοιξη του 2020, για να λύσουμε "αιώνια ερώτηση" - Huttenberg ή Wisla;


Πηγή: Handball-Planet.com

No comments